“Ik zorg al 3 jaar voor mijn moeder”

“Zorgen voor mijn zusje dat doe ik gewoon”

“Opeens zijn de rollen omgedraaid”

home

Welkom bij Centrum Mantelzorg

Welkom bij Centrum Mantelzorg, hét expertisecentrum voor mantelzorgers, vrijwilligers en organisaties  in Zaanstreek-Waterland.

Wat is mantelzorg? 

Zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of kennis: dat is wat mantelzorg inhoudt. Mantelzorg is vaak vanzelfsprekend maar kan ook zwaar zijn. Overbelasting ligt op de loer.

Centrum Mantelzorg is de plek waar mantelzorgers kunnen rekenen op directe mantelzorgondersteuning. Het centrum biedt u kennis en praktische ondersteuning door mantelzorgconsulenten, mantelzorgmakelaar en vrijwilligers. 

Centrum Mantelzorg bemiddelt in vrijwilligerswerk bij mensen thuis. Als vrijwilliger bent u van grote waarde voor iemand met een chronische ziekte of beperking. U ontlast hiermee de mantelzorger. Speciale afdeling is de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg: onder het motto ‘Er zijn’ staan deze VPTZ-vrijwilligers zieke mensen en hun mantelzorgers bij in de laatste levensfase.

Medewerkers van organisaties kunnen op allerlei niveaus een beroep doen op de expertise van het Centrum. Als hulpverlener wilt u optimaal met mantelzorgers samenwerken in de begeleiding van hun naaste. Waar moet u op letten? Centrum Mantelzorg denkt mee en geeft voorlichting. 

Centrum Mantelzorg werkt in Purmerend, Landsmeer en Oostzaan. In Zaanstad is de mantelzorgondersteuning geintegreerd in het wijkgericht werken van de sociale wijkteams van Assendelft/Westzaan, Krommenie, Wormerveer, Zaandijk/Rooswijk/Westerwatering en Zaandam West/Oude Haven.  

M
antelzorg is overal.
Centrum Mantelzorg is onderdeel van Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek/Waterland (SMD-ZW) en wordt gevormd door vijf alliantiepartners: Context, MEE Amstel en Zaan, Odion, SMD-ZW en Stichting Welsaen. SMD-ZW en Welsaen zijn bestuurlijk gefuseerd met Evean.
Door deze samenwerking heeft ze alle expertise in huis om mantelzorgondersteuning overal te realiseren. Centrum Mantelzorg nodigt alle organisaties in de regio uit mee te bouwen aan dit netwerk van mantelzorgondersteuning.

Aanmelden nieuwsbrief

OK

Nieuws

Agenda

  • Geen agendaberichten gevonden. Klik door naar de volgende maand.